Opgelet, dit is de website van de editie van vorig jaar. De website van dit jaar vind je op www.holebifilmfestival.be.

Call Me by Your Name

De 24-jarige onderzoeksassistent Oliver trekt naar de Italiaanse Rivièra om er professor Perlman bij te staan. De zeventienjarige zoon van Perlman, Elio, is eerst niet zo gelukkig met de komst van Oliver, maar raakt toch gefascineerd door de zelfzekere Amerikaan. De twee brengen steeds meer tijd samen door en belanden in een plagerige liefdesdans.

Dit meesterlijke coming-of-ageverhaal is gebaseerd op de gelijknamige debuutroman van de Amerikaans-Egyptische schrijver André Aciman.

De regisseur Luca Guadagnino kennen we nog van onder meer "A Bigger Splash" (met Matthias Schoenaerts) en "Io sono l’amore".

Dit sprankelende, intieme en eerlijke liefdesverhaal werd dit jaar bekroond met een Oscar. Een film om verliefd op te worden.  

Filmfiche

Regie: Luca Guadagnino
Cast:  Armie Hammer, Timothée Chalamet en Michael Stuhlbarg
Romantisch drama: Italië, Frankrijk - 2017 - 132 minuten
Taal: Engels, Italiaans gesproken - Nederlandse ondertitels

Deze film wordt voorafgegaan door een kortfilm:

Weeds

Deze fel bejubelde tekenfilm brengt een hommage aan iedereen die op zoek is naar een beter leven. Of je nu je land ontvlucht wegens oorlog, armoede of vervolging, of gewoon omdat je als mens jezelf wil zijn, echt openbloeien kun je pas in het mooie land 'voorbij de regenboog'.

Regie: Kevin Hudson
VS - 2017 - 2 minuten

© 2024 – Holebifilmfestival – info@holebifilmfestival.beprivacy verklaring

Ontworpen door Ivan Daes