Opgelet, dit is de website van de editie van vorig jaar. De website van dit jaar vind je op www.holebifilmfestival.be.

Sidney & Friends

Belgische première

Wanneer zijn familie hem wil vermoorden, vlucht Sidney, die interseksueel is, naar Nairobi. Daar ontmoet hij een kleine groep transgenders die leven aan de rand van de maatschappij. Samen vechten ze tegen discriminatie en ontdekken ze een nieuw leven, de liefde en hun eigenwaarde.

Regisseur Tristan Aitchison vertelt het verhaal van die kleine gemeenschap aan de hand van interviews. Ondanks de risico’s willen ze alle zes getuigen over geweld, moordpogingen, mishandeling en uitsluiting die ze ondergingen in hun oorspronkelijke leefgemeenschap. Bij momenten huiveringwekkend én ontroerend.

De film won in 2018 prijzen op het 'Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya' en het 'Transgender Film Festival - Kiel' (Duitsland).

Info

Regie: Tristan Aitchison
Cast: Michael Daviot, Awuor Onyango en Charles Ouda
documentaire: Schotland, Kenia - 2018 - 75 minuten
Taal: Swahili gesproken - Engelse ondertitels

Deze film wordt voorafgegaan door een kortfilm:

Sunken Plum

Li Wanjing, een Chinese transgendervrouw die in een nachtclub werkt, krijgt plots bezoek van een nicht die meldt dat Li's moeder is gestorven. Als enig kind voelt zij zich verplicht om terug naar haar geboortedorp te gaan. Hiervoor moet ze echter haar ware identiteit verbergen.

Regie: Xiaoxi Xu & Roberto Canuto
China - 2017 - 19 minuten

© 2024 – Holebifilmfestival – info@holebifilmfestival.beprivacy verklaring

Ontworpen door Ivan Daes