Opgelet, dit is de website van de editie van vorig jaar. De website van dit jaar vind je op www.holebifilmfestival.be.

Thelma

De jonge Thelma verlaat haar conservatieve plattelandsgezin om te studeren aan de universiteit van Oslo. Wanneer ze de aantrekkelijke medestudente Anja ontmoet, wordt ze overrompeld door nieuwe gevoelens en bijzondere krachten. Naarmate Anja en Thelma naar elkaar toegroeien, wordt ze niet enkel geconfronteerd met haar tragische verleden, maar ook met de implicaties van haar buitengewone krachten.

De tegenstrijdige verlangens en frustraties van Thelma worden subtiel uitgebeeld aan de hand van metaforische beelden. De regisseur combineert elementen van Noorse sprookjes, klassieke horrorcinema en genrefilms tot een fascinerende visuele thriller met bovennatuurlijke elementen. De film werd erg lovend ontvangen door de internationale filmpers. Het duistere Scandinavië op zijn best!

Filmfiche

Regie: Joachim Trier
Cast:  Eili Harboe, Kaya Wilkins en Henrik Rafaelsen
Thriller: Noorwegen - 2017 - 116 minuten
Taal: Noors, Zweeds gesproken - Nederlandse ondertitels

Deze film wordt voorafgegaan door een kortfilm:

Mehua

Twee jonge Azteekse vrouwen staan op het punt om de grootst mogelijke eer te ontvangen, namelijk geofferd te worden aan hun god. Het offer loopt echter niet volgens plan… Een prachtig afstudeerproject van de Franse animatieschool Gobelins die als een van de beste ter wereld gekend staat.

Regie: Camille Aigloz & Lucy Vallin
Frankrijk - 2017 - 4 minuten

© 2024 – Holebifilmfestival – info@holebifilmfestival.beprivacy verklaring

Ontworpen door Ivan Daes