Opgelet, dit is de website van de editie van vorig jaar. De website van dit jaar vind je op www.holebifilmfestival.be.

Nieuwsbrief

maandag 5 november 2018

80 voorstellingen in 22 locaties

Het is zover, het Holebifilefestival vangt aan. Morgen is het de openingsavond en gedurende de volgende weken zijn er dagelijks voorstellingen. We willen je graag op de hoogte houden en daarom zullen we je regelmatig een nieuwsbrief versturen met het programma voor de volgende dagen.
Bekijk alvast de trailer

Disobedience

ma 5 en di 6 nov te Mechelen, vr 9 nov te Geel, di 13 nov te Roeselare en Sint-Truiden, vr 16 nov te Leuven, 27 nov te Dilbeek

Wanneer haar vader sterft, keert Ronit Khruska (Rachel Weisz) terug naar de joods-orthodoxe gemeenschap die ze vele jaren eerder de rug toekeerde. Maar haar vroegere gemeenschap reageert vijandig op haar komst, met uitzondering van haar jeugdvriend Dovid, die blij is haar terug te zien. Tot haar ontsteltenis is hij ondertussen gehuwd met Esti (Rachel McAdams), haar jeugdliefde. Tussen beide vrouwen laait de passie weer op…

The Happy Prince

ma 5 nov te Geel, ma 12 en zo 18 nov te Koersel, di 20 nov te Bornem, ma 26 nov te Leuven

"The Happy Prince" is een film over de laatste levensjaren van schrijver Oscar Wilde. De film is een ode aan het genie van Wilde nadat hij uit de gratie is gevallen en niet meer schrijft.
Rupert Everett, een van de bekendste openlijk homoseksuele acteurs, regisseerde de film en nam ook de hoofdrol voor zijn rekening. De visuele stijl en knappe dialogen maken van deze boeiende en onderhoudende film een aanrader.

Perfetti sconosciuti

ma 5 en di 6 nov te Mechelen

Hoe goed ken jij je beste vrienden? En je partner? In “Perfetti sconosciuti”, oftewel “Perfect Strangers”, komen zeven vrienden erachter dat ze meer geheimen voor elkaar hebben dan gedacht. Eva en Rocco nodigen drie bevriende stellen uit voor een etentje. Naarmate de avond vordert en de onthullingen zich opstapelen, raken de vrienden verwikkeld in een verbaal vuurwerk over waarheid en de waarde van vriendschap.
Dit komisch drama met toneelmatige opzet heeft in Italië prijzen voor beste film en beste scenario gewonnen.

Pride

do 8 nov te Kapellen

Het is zomer 1984. Margaret Thatcher is aan de macht en de Britse mijnwerkersbond staakt. Tijdens de Gay Pride in Londen besluit een groep homoseksuele activisten geld op te halen om de families van de stakende mijnwerkers te ondersteunen. Maar ze stuiten op een probleem: de mijnwerkersbond zit niet te wachten op financiële steun van deze groep.
Deze onweerstaanbare film, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, won de Queer Palm in Cannes.

McQueen

do 8 nov te Koersel

Deze documentaire vertelt het leven van Alexander McQueen (1969-2010), een onopvallende arme jongeman die het schopte tot topmodeontwerper. Hij evolueerde tot een wereldwijd eenmansmodemerk en werd een van de meest iconische kunstenaars van de eeuw.
Hoe heeft deze punker de dominantie van de Parijse haute couture omvergeworpen en het bedwelmende, revolutionaire tijdperk van 'Cool Britannia' ingeluid? Deze documentaire zoekt naar antwoorden.

Rafiki

do 8 nov te Geel, za 10 nov te Leuven en Koersel, ma 3 dec te Mechelen

Kena en Ziki, twee schoolmeisjes, leiden in Nairobi heel verschillende levens. Ze zijn allebei op zoek naar een manier om hun dromen te verwezenlijken. Ze voelen zich tot elkaar aangetrokken, wat niet vanzelfsprekend is in de Keniaanse, conservatieve samenleving. De twee jonge vrouwen worden gedwongen te kiezen tussen liefde en veiligheid.
De film is de eerste Keniaanse prent ooit die het Festival van Cannes (2018) haalde, maar in eigen land werd hij verboden.

© 2022 – Holebifilmfestival – info@holebifilmfestival.beprivacy verklaring

Ontworpen door Ivan Daes