Opgelet, dit is de website van de editie van vorig jaar. De website van dit jaar vind je op www.holebifilmfestival.be.

Nieuwsbrief

donderdag 22 november 2018

Festivalcafé

Niets zo gezellig als een drankje na de voorstelling. En bij iedere inleiding te Leuven wordt het herhaald: dit kan gratis met je ticket van die avond en wel bij:
- ons festivalcafé: ROCCO - Café van het Holebihuis, Diestsesteenweg 24
- De Blauwe Schuit: Vismarkt 16 (alle dagen open)
- Savoye - Wijn- en Koffiebar: Savoyestraat 11 (gesloten op maandag)

Overigens wordt het festivalcafé ROCCO gedurende het festival regelmatig door een Vlaams-Brabantse holebi- of transgenderverenigingen feestelijk opgeluisterd waarbij je met deze vereniging kan kennis maken.
Voor meer informatie klik hier.

Sidney & Friends

do 22 nov te Leuven - Cinema ZED-Vesalius

Wanneer zijn familie hem wil vermoorden, vlucht Sidney, die interseksueel is, naar Nairobi. Daar ontmoet hij een kleine groep transgenders die leven aan de rand van de maatschappij. Samen vechten ze tegen discriminatie en ontdekken ze een nieuw leven, de liefde en hun eigenwaarde. Bij momenten huiveringwekkend én ontroerend.
De film won in 2018 prijzen op het 'Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya' en het 'Transgender Film Festival - Kiel' (Duitsland).
BELGISCHE PREMIÈRE

The Cakemaker

vr 23 nov te Leuven - Kinepolis

De jonge banketbakker Thomas treft in zijn Berlijnse patisserie geregeld dezelfde klant aan: Oren, een getrouwde Israëliër van in de veertig. Beide mannen worden al vlug een stel, maar even snel komt er een bruusk einde aan hun prille relatie: Oren komt namelijk om bij een verkeersongeval in Israël. Dan vertrekt Thomas op zijn beurt naar Jeruzalem waar hij Orens weduwe Anat opzoekt. In deze ontroerende film rouwen twee erg verschillende mensen om dezelfde persoon. Ze zullen elkaar vinden in hun gedeelde liefde en verdriet.

Maurice

za 24 en do 29 nov te Leuven - Cinema ZED-Vesalius

Maurice (James Wilby) groeit op in het edwardiaanse Engeland en worstelt met zijn geaardheid. In Cambridge raakt hij bevriend met Clive (Hugh Grant). De jongens beleven een geheime platonische relatie. Maar voor Maurice is dat niet genoeg.
Deze klassieker met een holebithema gold 30 jaar geleden als een ophefmakende en baanbrekende film. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van E.M. Forster die het schreef in 1913.
Deze filmklassieker werd nu digitaal geremasterd en wordt opnieuw uitgebracht.
AVANT-PREMIÈRE

Mi mejor amigo

zo 25 nov te Leuven - Kinepolis

Lorenzo is een rustige tiener in een klein stadje in Patagonië. Op een dag komt Caíto bij Lorenzo en zijn familie wonen. Lorenzo helpt de jongen zich thuis te voelen en brengt veel tijd met hem door. Al snel raakt hij geïntrigeerd door de stille, stoere jongen. Nieuwe levens- en liefdeservaringen volgen elkaar in sneltempo op.
Dit Argentijnse drama is een mooi verhaal over aantrekking, vertwijfeling en onbeantwoorde gevoelens. Een subtiele film die de eerste verliefdheid van een jongen op een originele manier in beeld brengt zonder te problematiseren.

Call Me by Your Name

za 24 nov te Leuven , wo 28 nov te Halle , do 29 nov te Kortenberg en Wetteren, zo 16 dec te Sint-Pieters-Leeuw

De 24-jarige onderzoeksassistent Oliver trekt naar de Italiaanse Rivièra om er professor Perlman bij te staan. De zeventienjarige zoon van Perlman, Elio, is eerst niet zo gelukkig met de komst van Oliver, maar raakt toch gefascineerd door de zelfzekere Amerikaan. De twee brengen steeds meer tijd samen door en belanden in een plagerige liefdesdans.
Dit sprankelende, intieme en eerlijke liefdesverhaal werd dit jaar bekroond met een Oscar. Een film om verliefd op te worden.

Thelma

za 24 nov te Leuven - Kinepolis, vr 30 nov te Kortenberg

De jonge Thelma verlaat haar conservatieve plattelandsgezin om te studeren aan de universiteit van Oslo. Wanneer ze de aantrekkelijke medestudente Anja ontmoet, wordt ze overrompeld door nieuwe gevoelens en bijzondere krachten. Naarmate Anja en Thelma naar elkaar toegroeien, wordt ze niet enkel geconfronteerd met haar tragische verleden, maar ook met de implicaties van haar buitengewone krachten.
De film werd erg lovend ontvangen door de internationale filmpers. Het duistere Scandinavië op zijn best!

© 2022 – Holebifilmfestival – info@holebifilmfestival.beprivacy verklaring

Ontworpen door Ivan Daes