Opgelet, dit is de website van de editie van vorig jaar. De website van dit jaar vind je op www.holebifilmfestival.be.

Nieuwsbrief

vrijdag 16 november 2018

Mister Gay Belgium 2018 op het Holebifilmfestival

zo 18 nov te Leuven - Kinepolis

Wil je graag kennis maken met Bart Hesters, Mister Gay Belgium 2018, en misschien ook op de foto? Dat kan, want hij komt naar de voorstelling van Gewoon vrienden.

Perron 11

wo 21 en do 22 nov te Leuven - Wagehuys - 20u30

Onze eerste toneelvoorstelling "GRENZEloos" haalde bij het publiek een score van "zeer goed". Dat geeft vast zin om nog meer toneel te zien en dat hebben we:
Nu een komedie die je naar perron 11 brengt en waar iedereen zo zijn reden heeft om daar te zijn. Dieter wacht er op de trein om met de man van zijn leven naar Blankenberge te gaan. Marie-Antoinette ziet een erfenis in het verschiet en zet er haar plannen in beweging voor een huwelijk voor haar dochter... Wanneer het station het decor wordt van minder eerbare zaken heeft stationschef Nelson zijn handen vol om de orde te handhaven op perron 11 .
Deze voorstelling begint om 20u30 en niet om 20 uur.
Reserveer hier je tickets.

Gewoon vrienden

zo 18 nov te Leuven - Kinepolis

De stoere Joris ligt voortdurend overhoop met zijn oppervlakkige moeder, maar komt toch niet los van het ouderlijk huis in Almere. Ook Yad keert na het stopzetten van zijn studie terug naar hotel Mama. Hij vindt een job in de thuiszorg en mag aan de slag bij Ans, de vlotte oma van Joris. Daar ontmoeten de twee elkaar. Tussen beide sportieve jongens klikt het meteen, maar hun moeders zijn minder enthousiast. Joris en Yad komen immers uit twee verschillende werelden. Zal de liefde overwinnen?
Nederlands gesproken.
In aanwezigheid van Bart Hesters, Mister Gay Belgium 2018.

Evening Shadows

ma 19 nov te Leuven - Cinema ZED-Vesalius

De Indische Fotograaf Kartik woont bij zijn vriend in Mumbai. Dit leven houdt hij angstvallig geheim voor zijn familie. Dan nodigen zijn ouders hem uit voor een bezoek aan Zuid-India om hem daar uit te huwelijken. Hij is toch oud genoeg om te trouwen, of niet soms? De druk van zijn familie wordt zo groot dat Kartik een drastisch besluit neemt: hij zal zijn moeder Vasudha vertellen hoe de vork in de steel zit. Maar hoe zal de strenggelovige moeder dit onverwachte nieuws verwerken? In India is homoseksualiteit immers nog altijd een taboe.

Thelma

ma 19 nov te Tienen, za 24 nov te Leuven, vr 30 nov te Kortenberg

De jonge Thelma verlaat haar conservatieve plattelandsgezin om te studeren aan de universiteit van Oslo. Wanneer ze de aantrekkelijke medestudente Anja ontmoet, wordt ze overrompeld door nieuwe gevoelens en bijzondere krachten. Naarmate Anja en Thelma naar elkaar toegroeien, wordt ze niet enkel geconfronteerd met haar tragische verleden, maar ook met de implicaties van haar buitengewone krachten.
De film werd erg lovend ontvangen door de internationale filmpers. Het duistere Scandinavië op zijn best!

Girl

di 20 nov te Leuven - Cinema ZED-STUK

Deze confronterende en ontroerende film laat ons binnenkijken in het leven van de 15-jarige Lara die het wil maken als ballerina. Daarvoor moet ze de strijd aangaan met een wereld vol vooroordelen, maar ook met haar eigen lichaam. Lara beleeft dagelijks de spagaat tussen haar mannelijke anatomie en haar vrouwelijke identiteit.
De film werd bekroond met de debuutprijs 'Caméra d'Or', de 'Queer Palm' en de prijs voor beste vertolking voor Victor Polster in de sectie 'Un certain regard'.

Silvana

wo 21 nov te Borgerhout - De Roma

Silvana Imam noemt zich een lesbische, feministische en antiracistische punkrapper. Haar rauwe raps zijn autobiografisch, met veel aandacht voor seksuele identiteit, politiek en haar eigen immigrantenachtergrond. Met haar compromisloze teksten tegen elke vorm van verdrukking veroverde ze de Scandinavische rapscene. Door de pijnpunten van de samenleving bloot te leggen ontpopt ze zich als de stem van een nieuwe generatie.
Met live optreden van Miss Angel, dj Young Mocro, Mel Ross en Mahina

© 2022 – Holebifilmfestival – info@holebifilmfestival.beprivacy verklaring

Ontworpen door Ivan Daes