Opgelet, dit is de website van de editie van vorig jaar. De website van dit jaar vind je op www.holebifilmfestival.be.

Nieuwsbrief

zondag 11 november 2018

Wat is het resultaat van je beoordeling?

Bij iedere voorstelling te Leuven worden er evaluatiebriefjes uitgedeeld en na de film opnieuw verzameld. De resultaten hiervan worden dagelijks op onze website genoteerd. Hierbij kan je zien wat het oordeel was van het aanwezige publiek, maar eveneens welke voorstelling het beste resultaat boekt.
Bekijk hier de beoordelingen.

Raven's Touch

ma 12 nov en do 15 nov te Leuven - Cinema ZED

Raven heeft zich in een huisje op een camping in het bos teruggetrokken omdat ze erg in de war is. Kate heeft net een punt gezet achter haar relatie met de agressieve Angela en is samen met haar kinderen naar de camping gevlucht om wat rust te vinden. Beide vrouwen verwerken hun verdriet elk op hun manier en groeien stilaan naar elkaar toe. Ze voelen al snel dat ze elkaar nodig hebben om de kracht te vinden om verder te gaan met hun leven.

The Wound

ma 12 nov te Leuven - Kinepolis

Xolani is een lid van een stam in Zuid-Afrika. Ieder jaar neemt hij vrij van zijn werk om te helpen bij een traditioneel initiatieritueel waarbij de jongens van de stam mannen worden. Xolani neemt de zorg op zich van Kwanda, een stadsjongen uit Johannesburg. In het geheim houdt Xolani van een andere helper, Vija. Beide mannen maken gebruik van het ritueel om elkaar te ontmoeten. Wanneer Kwanda erachter komt, verandert er iets.
"The Wound" is een pareltje over verlangens, verlangens waaraan niet kan worden voldaan.

Tom of Finland

ma 12 nov en za 24 nov te Leuven - Cinema ZED

Deze film is een geweldig portret van een van de invloedrijkste kunstenaars die bijdroeg tot de homo-emancipatie in de twintigste eeuw. De film won de Fipresci Award op het filmfestival van Gotenburg.
We maken kennis met Touko Laaksonen, een Finse artiest die tijdens - maar ook nog na - de Tweede Wereldoorlog zijn homoseksualiteit moest verbergen. Kunst is zijn redding: hij breekt door met zijn homo-erotische potloodtekeningen. Ook in de VS boekt hij successen. Daar krijgt hij zijn artiestennaam: Tom of Finland.

Heartstone

di 13 nov te Leuven - Cinema ZED

Deze aangrijpende coming-of-age vertelt over twee IJslandse jongens, Thor en Kristjan, die al hun leven lang beste vrienden zijn. Thuis hebben ze het geen van beiden gemakkelijk. Veel liever gaan ze samen op avontuur. Maar dit jaar verlopen de lange zomermaanden anders dan anders. Thor wil per se een meisje uit hun vissersdorpje versieren. Met tegenzin volgt Kristjan zijn voorbeeld, maar eigenlijk gaan zijn gevoelens vooral naar Thor zelf uit. Een schokkende gebeurtenis zal hun trouwe vriendschap zwaar op de proef stellen.

A Million Happy Nows

wo 14 nov te Leuven - Kinepolis

De ouder wordende soapactrice Lainey Allen voelt zich opzijgezet door jonger talent . Ze besluit te stoppen met acteren en verhuist met haar agent en partner Eva Morales naar een strandhuis in Californië. Die ommekeer in haar leven legt langzaamaan de veranderingen in haar persoonlijkheid bloot. Wat eerst werd afgedaan als een depressie, blijkt de ziekte van Alzheimer te zijn.
Dit ontroerende portret schetst de evolutie van de relatie van Lainey en Eva terwijl Laineys ziekte verergert, vergezeld van mooie muziek. Een aanrader!

Aimée & Jaguar

wo 14 nov te Halle - Stadhuis

Berlijn 1943. Felice Schragenheim, een joodse vrouw, verblijft in de stad onder een valse identiteit. Ze werkt voor een nazistische krant, maar is tegelijk actief in het verzet. Lilly Wust, moeder van vier kinderen, heeft een echtgenoot aan het front. Tussen beide vrouwen ontvlamt een ongewone en passionele relatie. Maar Berlijn wordt gebombardeerd en ook de Gestapo ligt op de loer. De film is een ontroerende liefdesgeschiedenis tegen een dramatische historische achtergrond.

© 2022 – Holebifilmfestival – info@holebifilmfestival.beprivacy verklaring

Ontworpen door Ivan Daes