Opgelet, dit is de website van de editie van vorig jaar. De website van dit jaar vind je op www.holebifilmfestival.be.

Nieuwsbrief

donderdag 8 november 2018

Openingsavond was een geslaagde avond

Afgelopen dinsdag vond de openingsavond van de 18e editie van het Holebifilmfestival plaats in het Wagehuys te Leuven.
De Zweedse filmmaakster Paula Gustafsson won niet alleen de prijs voor de beste lesbische kortfilm, maar ook de felbegeerde hoofdprijs Holebikort 2018. Haar korte documentaire volgt een hoogbejaard, lesbisch koppel dat het einde voelt naderen en waarvoor samenzijn het enige is wat nog telt.
Bekijk hier de foto's van deze gezellige avond.

Holebikort

vr 9 nov te Leuven - Cinema ZED Vesalius

De kortfilmwedstrijd 'Holebikort' haalt al negen jaar de mooiste queerkortfilms uit de hele wereld naar België. Dit jaar bereikten ons 165 inzendingen uit 31 landen. Tijdens de Holebikort-avond wordt de juryselectie vertoond. Hierin zitten niet alleen de genomineerde kortfilms die tijdens de openingsavond meedingen naar de hoofdprijs Holebikort 2018, maar ook kortfilms die een speciale vermelding kregen.

Call Me by Your Name

vr 9 nov te Diest , ma 12 nov te Tienen, di 13 nov te Roeselare, do 15 nov te Wezembeek-Oppem en Hasselt, vr 16 nov te Londerzeel en Leuven, za 24 nov te Leuven , wo 28 nov te Halle, do 29 nov te Kortenberg en Wetteren, zo 16 dec te SP-Leeuw

De 24-jarige onderzoeksassistent Oliver trekt naar de Italiaanse Rivièra om er professor Perlman bij te staan. De zeventienjarige zoon van Perlman, Elio, is eerst niet zo gelukkig met de komst van Oliver, maar raakt toch gefascineerd door de zelfzekere Amerikaan. De twee brengen steeds meer tijd samen door en belanden in een plagerige liefdesdans.
Dit sprankelende, intieme en eerlijke liefdesverhaal werd dit jaar bekroond met een Oscar. Een film om verliefd op te worden.

Plaire, aimer et courir vite

vr 9 nov te Koersel, za 10 nov te Leuven, di 27 nov te Leuven, do 29 nov te Leuven

Pierre Deladonchamps speelt een 35-jarige schrijver uit Parijs. Tegelijk staat hij ook in voor de opvoeding van zijn tienjarige zoontje Louis. Desondanks vindt hij toch nog de tijd om zijn hart te verliezen aan een jonge, knappe Bretoen. De liefde lijkt hem opnieuw toe te lachen, maar hiv is overal aanwezig en de klok tikt onverbiddelijk in zijn nadeel.
Ondanks het zware thema is "Plaire, aimer et courir vite" een warme en mooie film.

Love, Simon

za 10 nov te Leuven, ma 12 nov te Sint-Truiden, di 13 nov te Leuven, wo 14 nov te Leuven, za 17 nov te Leuven, di 20 nov te Vilvoorde en Dilbeek

Simon Spier is een Amerikaanse tiener die nog met zijn geaardheid worstelt. Maar zijn geheim is niet veilig: zijn vrienden, zijn familie en zelfs een chanteur zijn de waarheid op het spoor. Angstvallig probeert hij zijn geaardheid op school geheim te houden. Daarnaast wordt hij online verliefd. Maar op wie? Is het misschien een klasgenoot?

Just Charlie

zo 11 nov te Leuven, ma 19 nov te Vilvoorde, di 20 nov te Heist-op-den-Berg

Het lijkt de jonge Charlie voor de wind te gaan. Een grote voetbalclub zwaait met een vet contract dat een succesvolle toekomst garandeert. Charlie ziet het echter als één grote nachtmerrie. Charlie is immers een meisje dat geboren is in het lichaam van een jongen. Ze staat voor een verscheurende keuze. Lost ze de verwachtingen van haar vader in en bouwt ze aan een voetbalcarrière als man? Of kiest ze resoluut voor haar eigen geluk?
"Just Charlie" is een diep ontroerende film met een kind in de hoofdrol.

Die Mitte der Welt

zo 11 nov te Leuven - Kinepolis

Bij het begin van het nieuwe schooljaar zit plots de knappe en atletische Nicolas in de klas van Phil. Maar waarom komt die nieuwe hem zo bekend voor? Phil is in de wolken wanneer deze mysterieuze jongen interesse toont. Maar dan gebeuren er dingen waar hij niet op had gerekend.
Een heerlijke film over de verliefdheden, onzekerheden en verlangens van het opgroeien, gekruid met een dosis kitsch, sensualiteit en een zeer aanstekelijke cast.

© 2022 – Holebifilmfestival – info@holebifilmfestival.beprivacy verklaring

Ontworpen door Ivan Daes