Opgelet, dit is de website van de editie van vorig jaar. De website van dit jaar vind je op www.holebifilmfestival.be.

Nieuwsbrief

woensdag 29 augustus 2018

Save the date!

Het 18de Holebifilmfestival komt er aan. We verwelkomen jullie vanaf dinsdag 6 november tot en met vrijdag 30 november op diverse locaties in Vlaanderen. Hou onze nieuwsbrieven in de gaten of volg ons op Facebook voor alle festivalupdates.

Editie 18: van Roeselare tot Hasselt

Vlaanderen kleurt roos in november. Met ons filmfestival zijn we te gast op vele nieuwe locaties. Voor de eerste keer vertonen we films in West-Vlaanderen (Roeselare) en de Kempen (Geel). Ook Hasselt doet mee dit jaar. De volledige lijst van steden en gemeenten maken we binnenkort bekend.

Record aantal kortfilms voor kortfilmwedstrijd

Holebikort, de grootste wedstrijd voor kortfilms met een holebi-of transgenderthema, kreeg maar liefst 165 kortfilms uit 31 landen binnen. Dat is een nieuw record.

De meeste films komen traditiegetrouw uit Westerse landen (VS, Canada, Spanje en Frankrijk). We kregen ook films uit Latijns-Amerikaanse landen (Brazilië, Argentinië en Mexico). Verontrustend is dat ons geen films bereikten uit Afrika of het Midden-Oosten.

Onze screeners en vakjury bekijken momenteel al de inzendingen. Het beste kan je bekijken tijdens ons festival in november.

Vrijwilligers gezocht

Heb je ook een passie voor film? Heb je zin om mee te werken aan het filmfestival?
Dan ben jij wellicht degene die we zoeken. We zijn dringend op zoek naar mensen die willen helpen om de programmaboekjes te verdelen.

Interesse? Schrijf je dan in via dit formulier . We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Labyrint viert feest in oktober

Labyrint, de lesbiennevereniging uit Leuven, bestaat dit jaar 30 jaar. De hele maand oktober is het feest. Ontdek alle evenementen op de Facebookpagina van Labyrint.

De L-Day vindt dit jaar plaats op 13 oktober in Leuven met als thema zichtbaarheid. Er zijn optredens, workshops, debatten, lezingen, een L-café en een standenmarkt. Vooraf is er een feestelijke optocht: de L-Pride. Be there!© 2022 – Holebifilmfestival – info@holebifilmfestival.beprivacy verklaring

Ontworpen door Ivan Daes