Opgelet, dit is de website van de editie van vorig jaar. De website van dit jaar vind je op www.holebifilmfestival.be.

Nieuwsbrief

vrijdag 8 juni 2018

Disobedience - Special

In de bioscoop kan je gaan genieten van Disobedience, een prachtig Engelstalig debuut van regisseur Sebastián Lelio. Zijn vorige film, Una Mujer Fantastica, was één van de hits op het Holebifilmfestival 2017 en werd bekroond met de Oscar voor Beste Buitenlandse Film.

Disobedience ging in première in Toronto en kreeg bijna unaniem positieve kritieken. In de film kan je twee sterke actrices aan het werk zien: Rachel Weisz (The Mummy) en Rachel McAdams (The Notebook). Reden genoeg voor een extra nieuwsbrief!

Maak kans op een duoticket

Wij geven vijf duotickets weg voor de voorstelling op vrijdag 15 juni om 20u in Cinema Zed (Vesalius). Het enige wat je moet doen is snel een mailtje sturen naar bram@holebifilmfestival.be. First come, first served!

Met dank aan filmdistributeur Cinemien.

Prachtige, genuanceerde film

Wanneer haar vader sterft, keert Ronit Khruska terug naar de orthodox-joodse gemeenschap die ze tientallen jaren eerder de rug toekeerde.

Ronit wordt geconfronteerd met de vijandigheid van leden van de gemeenschap, met uitzondering van haar jeugdvriend Dovid, die blij is met haar terugkeer. Tot haar ontsteltenis is hij gehuwd met Esti, waar ze vroeger stiekem verliefd op was. Maar de passie tussen de vrouwen, die nooit gedoofd leek te zijn, laait weer hoog op…

Het scenario werd geschreven door Sebastián Lelio en Rebecca Lenkiewicz en is gebaseerd op de roman van Naomi Alderman. De hoofdrollen zijn voor Rachel Weisz, Rachel McAdams en Alessandro Nivola.

Nog tot 3 juli in Cinema Zed

Disobedience speelt vanaf woensdag 13 juni tot dinsdag 3 juli in Cinema Zed (Vesalius) in Leuven.

Je kan de film ook gaan bekijken in Antwerpen (UGC), Brussel (Cinema Galeries) en Gent (Studio Skoop).

© 2022 – Holebifilmfestival – info@holebifilmfestival.beprivacy verklaring

Ontworpen door Ivan Daes