Opgelet, dit is de website van de editie van vorig jaar. De website van dit jaar vind je op www.holebifilmfestival.be.

Nieuwsbrief

zondag 15 april 2018

Hoera! In november zijn we terug

Het is officieel: ook dit jaar is er een editie van het Holebifilmfestival. Achter de schermen stomen onze medewerkers deze 18de editie van het Holebifilmfestival nu al klaar. Hou de Facebookpagina en deze nieuwsbrief in de gaten voor de laatste updates.

Grootste wedstrijd voor queer kortfilms is terug

Zopas werd de aftrap gegeven van de 9e editie van onze kortfilmwedstrijd Holebikort. Intussen is Holebikort uitgegroeid tot de belangrijkste wedstrijd voor kortfilms met een holebi- en transgenderthema ter wereld. Vorig jaar deden 160 films mee uit 38 landen. Uiteindelijk ging de Belgische kortfilm Calamity met de hoofdprijs van 2000 euro aan de haal. Calamity toont een moeder die aanvankelijk revolteert tegen haar transgender schoondochter, maar dan tot het besef komt dat de waarde van het leven achter de façade ligt.

Ook dit jaar zijn we op zoek naar de sterkste queer kortfilm uit binnen- of buitenland. Inschrijven kan tot eind juli via onze website.

Win duoticket voor Upon the Shadow

Tijdens het Leuvense Afrikafilmfestival kan je gaan kijken naar Upon the Shadow. Deze film vertelt het verhaal van Amina, een activiste die in Tunesië na een FEMEN-protest werd opgesloten. Na haar vrijlating is ze nog steeds strijdlustig. In de film maken we ook kennis met haar vrienden uit de LGBT-gemeenschap: Sandra, Ramy, Ayoub en Atef. Allemaal zijn ze zowel door hun familie als door de samenleving verstoten.

De vertoning vindt plaats in Cinema Zed (STUK) op woensdag 25 april om 19.30 en wordt voorafgegaan door de kortfilm Skai Blue. In aanwezigheid van Kevin Hoed (producer) en Guido Verelst (regisseur).

Wij mogen vijf duotickets weggeven. Het enige wat je moet doen is snel een mailtje sturen naar bram@holebifilmfestival.be . First come, first served!

God’s Own Country: nu in de bioscoop

Het authentieke liefdesverhaal God’s Own Country lokte al veel bezoekers naar de cinema tijdens ons filmfestival in november. Heb je onze publiekslieveling toen gemist? Geen nood. Deze Britse film over twee boerenjongens loopt nu in verschillende bioscopen. Zo zijn er deze maand onder meer vertoningen in Cinema Zed Leuven, Cinema Vendôme Brussel en Cinema Cartoons Antwerpen. Niet te missen!

© 2022 – Holebifilmfestival – info@holebifilmfestival.beprivacy verklaring

Ontworpen door Ivan Daes